Startsidan


Katarina Törngård driver Stuteri Tjust Araber. Hon är hingsthållare, uppfödare och galopptränare.

Stuteri Tjust Araber startade sin verksamhet år 1987 och ligger strax utanför Gamleby, längs E22 i Västerviks kommun, mitt emellan Norrköping och Oskarshamn. (karta)  

De viktigaste målen med vårt avelsarbete är att få fram friska, vackra och användbara ridhästar med gott självförtroende och högt avelsvärde. Därför prioriterar vi högsta kvalitet och god härstamning framför kvantitet. De hästar vi föder upp skall kunna ge sina framtida ägare stor glädje i många år.

Vår avelshingst, Elcatero, har hittills betäckt 125 ston. (se Avel )

Förutom stuteriverksamhet driver vi Stångeland Bed&Breakfast.

Vi önskar Dig en trevlig stund, när vi nu presenterar Elcatero och vår övriga verksamhet. Klicka till vänster.

Katarina Törngård & Håkan Lerman
info@tjustaraber.se
Tfn: 0493-125 80  Mobil: 0708-12 25 85, Katarina Törngård  
     


Elcatero har mer än 100 avkommor spridda över hela landet. Utanför Sverige finns bl.a. några i Norge, samt en avkomma som exporterats till Dubai.


Katarina Törngård och 27-åriga stoet Shananaa, 1 maj 2009.

Shananaa korades till Årets Arab i galopp 1989 av Svenska Arabhästföreningen. Shananaa är också visad på Riksutställning 1991 och fick då guldpoäng. Se foto på Shananaa från hennes tid som galoppör, här vinner hon ett löp i Oslo med Colin Gauntlet som jockey.


Shah Habib är stuteriets stamstos, Shananaa, sista avkomma. Shah Habib avelsvärderades på Grevagården den 7 mars 2009 och erhöll klass I. Shah Habib är helsyskon med Shaninjah och Shadorah som år 2002 respektive 2003 korades till Årets Bästa sto i Svensk Arabgalopp av Svenska Arabgaloppklubben, SAGK.


Plagiat har blivit championhingst 2006 på Internationell B-show i Norge. I år ska han visas på Internationell A-show i Danmark.